Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Πρασόσουπα

Υλικά:
4 πράσα
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
3 πατάτες
1 κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
λάδι

Πως γίνεται:
Βράζουμε τα λαχανικά κομμένα σε κομματάκια για μισή ωρίτσα περίπου μαζί με δύο κύβους κοτόπουλο ζωμό ή ζωμό λαχανικών ότι σας αρέσει περισσότερο, λίγο λάδι και αλάτι, πιπέρι (αν έχετε χύτρα για 20 λεπτά). Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε και στο ζουμί που μένει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή για να μη κόψει (όπως το αυγολέμονο, χτυπάμε λίγο την κρέμα με μια δυο κουταλιές ζωμό και μετά το ρίχνουμε μέσα). Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ρυζάκι να βράσει, και αν το θέλετε ακόμη πιο πηχτό τότε με το γνωστό τρόπο βάζουμε και λίγο κορν φλάουρ που τόχουμε πρώτα διαλύσει στο ζωμό ξεχωριστά σε ένα ποτήρι. Λιώνουμε με πηρούνι τα λαχανικά που έχουμε βγάλει έξω και τα ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Σερβίρεται ζεστή, και είναι ότι πρέπει για το κρύο. Αν θέλετε προσθέτετε λεμόνι, ή ότι λείπει στον καθένα. Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου