Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

Κοτόπουλο με κάστανα

Υλικά:
1 κιλό κοτόπουλο
μισό κιλό κάστανα (βρασμένα όμως)
μισό κιλό μανιτάρια
μισό ποτήρι κρασί
1 κρεμμύδι
200 γρμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κομματάκια
λάδι
1 λεμόνι (το χυμό του)
αλάτι/πιπέρι

Πως γίνεται:
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (ή το ζητάμε κομμένο από το χασάπη κατευθείαν για να μη παιδευόμαστε). Το σοτάρουμε με λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με το κρασί (ότι κρασί θέλετε του πάνε όλα). Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό μετά από 2 λεπτά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει αλλά προσέχουμε να μη τελειώσει το νερό του. Μόλις αρχίσει το κοτόπουλο να τρυπιέται βάζουμε ακόμη μισό ποτήρι νερό και με το μαλακό τα κάστανα, τα μανιτάρια και το κεφαλοτύρι. Λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε το λεμόνι. Το σερβίρουμε ζεστό και το τρώμε μετά μανίας. Θερμίδες σε κάθε μερίδα (για να μη λέτε ότι θέλω να σας παχύνω) 750!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου