Αν και δε μπορώ να το φάω, είναι πεντανόστιμο, το συστήνω ανεπιφύλακτα και σας παρακαλώ φάτε και ένα κομματακι για μένα ναι???????
Υλικά:
185 γρ. βούτυρο
1/3 φλυτζανιού κακάο
1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
2 φλυτζάνες αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
3/4 φλυτζανιού νερό
Γλάσσο:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
6-7 κ.σ πραλίνα σοκολάτας εκτός ψυγείου
Πως γίνεται:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Διαλύουμε το κακάο στο νερό και το προσθέτουμε και αυτό.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 40΄.
Και τώρα φτιάχνουμε το γλάσσο.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. (Βάλτε τόσες κουταλιές πραλίνας, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε).
Οταν κρυώσει το κέικ , το κόβουμε στην μέση και απλώνουμε το μισό γλάσσο. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσσο.
Υλικά:
185 γρ. βούτυρο
1/3 φλυτζανιού κακάο
1 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
2 φλυτζάνες αλεύρι φαρίνα
3 αυγά
3/4 φλυτζανιού νερό
Γλάσσο:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
6-7 κ.σ πραλίνα σοκολάτας εκτός ψυγείου
Πως γίνεται:
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Διαλύουμε το κακάο στο νερό και το προσθέτουμε και αυτό.
Τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου για 40΄.
Και τώρα φτιάχνουμε το γλάσσο.
Χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα. (Βάλτε τόσες κουταλιές πραλίνας, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε).
Οταν κρυώσει το κέικ , το κόβουμε στην μέση και απλώνουμε το μισό γλάσσο. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο γλάσσο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου