Μια ιδέα για πρωϊνό για όσους βαρέθηκαν να τρώνε τα ίδια, νόστιμη πρωτότυπη και θρεπτική.
Πολύ καλημέρα σε όλους!
Υλικά:
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μέλι
4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια κοφτά baking powder
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
Αμύγδαλα
Πως γίνεται:
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού
Τα ζεστένουμε καλά για να λιώσει το βούτυρο και να γίνουν όλα μαζί χυλός, και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα, το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι
Πασπαλίζουμε με ξεφλουδισμένα και κομμένα αμύγδαλα
Ψήνουμε τη μελόπιτα σε μέτριο φούρνο (160-180°C) για 30 λεπτά περίπου.
Σούπερ εύκολη, σούπερ νόστιμη! Καλή σας όρεξη.
Πολύ καλημέρα σε όλους!
Υλικά:
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι μέλι
4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια κοφτά baking powder
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
Αμύγδαλα
Πως γίνεται:
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού
Τα ζεστένουμε καλά για να λιώσει το βούτυρο και να γίνουν όλα μαζί χυλός, και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα, το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα, ενώ ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι
Πασπαλίζουμε με ξεφλουδισμένα και κομμένα αμύγδαλα
Ψήνουμε τη μελόπιτα σε μέτριο φούρνο (160-180°C) για 30 λεπτά περίπου.
Σούπερ εύκολη, σούπερ νόστιμη! Καλή σας όρεξη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου