Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Σκαλτσούνια

Για αυτά τα σκαλτσούνια πάντα περίμενα το Πάσχα, δηλαδή τις μέρες πριν το Πάσχα με τα νηστίσιμα. Λες και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου δε μπορούσαμε να τα φτιάχνουμε, αλλά να, η παράδοση βλέπεις, μόνο τώρα τα τρώμε! Για αυτό λοιπόν ας τα μαγειρέψουμε και να φάμε ΟΣΑ θέλουμε!

Υλικά:
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ταχίνι
2 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλ. μπέϊκιν πάουντερ
½ φλυτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλυτζάνι καρύδια κοπανισμένα (και με αμύγδαλα αν δε σας αρέσουν τα καρύδια)
½ φλυτζάνι σταφίδες
 ½ φλυτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προσωπικά βάζω βύσσινο είναι τέλεια!)
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Πως γίνεται:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Μετά βάζουμε το μπέϊκιν πάουντερ στο αλεύρι και το κοσκινίζουμε. Ύστερα προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνουμε το μέλι, το οποίο έχουμε διαλύσει στο νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και τηην κάνουμε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε μικρά πιτάκια.
Αμέσως μετά σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα και σιγα σιγά βάζουμε γέμιση σε κάθε πιτάκι και το κάνουμε σαν μισοφέγγαρο. Τα βάζουμε όλα μαζί στο ταψί και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
 Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (μπόλικη μην τσιγγουνεύεστε).
Καλή επιτυχία και σίγουρα ΥΠΕΡΟΧΗ όρεξη! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου