Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Ρεβύθια φούρνου

Υλικά:
500 γρ. ρεβύθια
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
1 φλυτζάνι του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 φλυτζάνι του τσαγιού λιαστές ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
αλάτι- πιπέρι

Πως γίνεται:
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε αρκετό νερό (να τα σκεπάζει και λίγο ακόμη) , με μισό κουταλάκι σόδα και ένα κουτάλι της σούπας αλάτι.
Κατόπιν τα ξεπλένουμε πολλές φορές (για να φύγει η σόδα), τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, πετάμε τον αφρό, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε σιγανή φωτιά, για μισή ώρα περίπου. Όταν τελειώσουν τα βάζουμε σε ταψάκι και πρσθέτουμε όλα τα υλικά μας συν το νερό από το βράσιμο τους και ανακατεύουμε καλά. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να τελειώσει σχεδόν όλο το νερό (θα τα δείτε).
Τώρα θα μου πεις, γιατί να το κάνω όλο αυτό και να μη τα βάλω κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα υλικά και να γίνουν ωραιότατη σούπα? Καταρχίν για αλλαγή, και δεύτερον είναι πολύ νόστιμα γιατί πίνουν το νεράκι τους και γίνονται εντελώς διαφορετικά από τη σούπα που κάνουμε πάντα! (κοινώς πάλι για αλλαγή :D )
Καλή σας επιτυχία και ακόμη καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου