Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Αλευρόπιτα για όλους

Υλικά:
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
λίγο πιπέρι
300 γρ. τριμμένη φέτα
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (όποιοι το προτιμούν ελαφρύτερο μπορού να βάλουν καλαμποκέλαιο, όποιοι το θέλουν πιο βαρύ και γευστικό μπορούν να βάλουν φρέσκο βούτυρο)
Νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός

Πως γίνεται:
Σε ένα μεγάλο μπώλ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, τα 250 γραμ. από τη φέτα, το κεφαλοτύρι, το αλεύρι, πιπέρι και 1 ½ φλιτζάνι νερό, ώστε να γίνει ένας χυλός (πιο αραιός από του κέϊκ).
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τετράγωνο ταψί της κουζίνας και το αλοίφουμε να πάει παντού. Απλώνουμε το χυλό στο ταψί, τρίβουμε με το χέρι την υπόλοιπη φέτα από πάνω, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι και αν έχετε σκορπίστε και λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 45' της ώρας.
Αν θέλετε νταβαντούρι, βάλτε μέσα μπείκον, πιπεριές, άλλα τυριά, μανιτάρια κλπ. Γίνεται πολύ λεπτή, δε φουσκώνει, μη τη φοβάστε είναι εξίσου πολύ νόστιμη. Εγώ βάζω και ελάχιστο μπείκιν για να αφρατέψει λίγο, ίσα μισό κουταλάκι του γλυκού. Δοκιμάστε την δε θα χάσετε!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου