Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Κέικ με καρότα

Υλικά:
1,5 κούπα λάδι
1/4 κούπας νερό
2 κούπες ζάχαρη
ένα κουτ. γλυκού κανέλλα
ένα κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
ένα κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
2,5 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
4 αυγά
2 κούπες τριμμένο καρότο
1 κούπα καρύδια κοπανισμένα (αν θέλετε)

Πως γίνεται:
Χτυπάτε πρώτα το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη και τα αυγά με αυτή τη σειρά. Βάζετε τα μυρωδικά και σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν. Στο τέλος προσθέτετε τα καρότα και τα καρύδια και χτυπάτε καλά για πέντε λεπτάκια στη μεσαία ταχύτητα. Βουτυρώνετε πολύ καλά, φόρμα για κέικ ή πιρέξ ή ταψάκι και αδειάζετε το μείγμα μέσα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Αν θέλετε να το κάνετε πιο 'γλυκό' μπορείτε να ρίξετε και σιρόπι από πάνω όπως το ρεβανί ή την καρυδόπιτα. Τρώγεται πανεύκολα και μετά μανίας.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου