Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες μεγαλούτσικες
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο
λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές φλωρίνης
ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Πως γίνεται:
Πλένουμε τις σαρδέλες. Αν θέλετε αφαιρείτε τη ράχη. Τις αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές με το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τις σαρδέλες στην σχάρα πάνω από το ταψί και τις πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Τις βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε τον πολτό που λιώσαμε από πάνω όσο είναι ακόμη ζεστές. Γίνεται και στο ταψί απλά με γκρίλ.
1 κιλό σαρδέλες μεγαλούτσικες
2 κουταλιές σούπας δενδρολίβανο
λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 πιπεριές φλωρίνης
ξίδι
αλάτι, πιπέρι
Πως γίνεται:
Πλένουμε τις σαρδέλες. Αν θέλετε αφαιρείτε τη ράχη. Τις αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές με το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζουμε τις σαρδέλες στην σχάρα πάνω από το ταψί και τις πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Τις ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά. Τις βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε τον πολτό που λιώσαμε από πάνω όσο είναι ακόμη ζεστές. Γίνεται και στο ταψί απλά με γκρίλ.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου