Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1\2 κ. γλ. αλάτι
1\2 κ. γλ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 και 1\2 κούπες τσαγιού χλιαρό νερό (να γίνει παχύς χυλός)
Πως γίνεται:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος παχύς χυλός (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό). Σκεπάζετε το μπωλ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (40 λεπτά περίπου). Παίρνετε με υγρό κουτάλι μικρή ποσότητα ζύμης και τη ρίχνετε σε καυτό λάδι (σε ένα κατσαρολάκι κατά προτίμηση σπορέλαιο). Προσοχή γιατί ροδίζουν αμέσως. Με μία τρυπητή κουτάλα τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν από το λάδι. Σερβίρετε τούς λουκουμάδες πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα.
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1\2 κ. γλ. αλάτι
1\2 κ. γλ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 και 1\2 κούπες τσαγιού χλιαρό νερό (να γίνει παχύς χυλός)
Πως γίνεται:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος παχύς χυλός (αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό). Σκεπάζετε το μπωλ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (40 λεπτά περίπου). Παίρνετε με υγρό κουτάλι μικρή ποσότητα ζύμης και τη ρίχνετε σε καυτό λάδι (σε ένα κατσαρολάκι κατά προτίμηση σπορέλαιο). Προσοχή γιατί ροδίζουν αμέσως. Με μία τρυπητή κουτάλα τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν από το λάδι. Σερβίρετε τούς λουκουμάδες πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου