Αφιερωμένο στην Αντιγόνη που μόλις το ζήτησε! (φέρε και σε μένα άμα κάνεις γιατί εγώ κάνω άλλα τώρα ναι????)
Υλικά:
250 γρ. φυστικοβούτυρο
2 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική (αν θέλετε βάλτε και καστανή ζάχαρη)
4 αυγά
1 φλυτζάνια γάλα χλιαρό
4 βανίλιες
1/2 ποτηράκι κονιάκ
1 μπέικιν
3 φλυτζάνια φαρίνα
Πως γίνεται:
Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το γάλα, το κονιάκ και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Τέλος ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα μας μέσα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως ότου βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (το παραδοσιακό κόλπο των κέικ).
Αντιγόνη καλή επιτυχία και καλή όρεξη!! (περιμένω κομμάτι τη Δευτέρα οπωσδήποτε!)
Υλικά:
250 γρ. φυστικοβούτυρο
2 φλυτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική (αν θέλετε βάλτε και καστανή ζάχαρη)
4 αυγά
1 φλυτζάνια γάλα χλιαρό
4 βανίλιες
1/2 ποτηράκι κονιάκ
1 μπέικιν
3 φλυτζάνια φαρίνα
Πως γίνεται:
Χτυπάμε το φυστικοβούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το γάλα, το κονιάκ και τις βανίλιες και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Τέλος ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε εναλλάξ με τη μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και βάζουμε το μείγμα μας μέσα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα έως ότου βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (το παραδοσιακό κόλπο των κέικ).
Αντιγόνη καλή επιτυχία και καλή όρεξη!! (περιμένω κομμάτι τη Δευτέρα οπωσδήποτε!)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου