Υλικά:
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
460 γραμμάρια άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
3 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη (αν θέλετε βάζετε και Canderel υποκατάστατο)
4 κουτ. της σούπας καλό βούτυρο
1 κουτ. του γλυκού βανίλια
σκόνη κακάο
μισό φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
Πως γίνεται:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, προσθέστε και την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα, και το βάζετε στο ψυγείο όπως είναι με την κατσαρόλα για 2 ώρες για να κρυώσει και να σκληρύνει. Απλώνετε το κακάο σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, φτιάχνετε μπαλίτσες και τις κυλάτε στο κακάο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
460 γραμμάρια άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
3 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη (αν θέλετε βάζετε και Canderel υποκατάστατο)
4 κουτ. της σούπας καλό βούτυρο
1 κουτ. του γλυκού βανίλια
σκόνη κακάο
μισό φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
Πως γίνεται:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, προσθέστε και την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα, και το βάζετε στο ψυγείο όπως είναι με την κατσαρόλα για 2 ώρες για να κρυώσει και να σκληρύνει. Απλώνετε το κακάο σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, φτιάχνετε μπαλίτσες και τις κυλάτε στο κακάο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου