Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Γαλατόπιτα απλή και γρήγορη

Υλικά για ένα κανονικό πιρέξ:
4 ποτήρια γάλα χλιαρό 
8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
4 κουταλιές ζάχαρη 
2 αβγά 
2 βανίλιες 
ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές βούτυρο η βιτάμ 
καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
κανέλα


Πως γίνεται:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. 
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, και όταν γίνει χλιαρό, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μην ανησυχήστε για το σβόλιασμα, θα ανακατευτεί καλύτερα και αργότερα.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη ,ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει καλά και μετά ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα . Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός (πολύ ή λίγη)
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει, πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.


Καλη επιτυχία και ακόμη καλύτερη όρεξη!

Μπορεί να γίνει και με κορν φλάουρ η κρέμα για τη γαλατόπιτα, αλλά με το αλεύρι νοστιμίζει περισσότερο :D

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου