Παραδοσιακή συνταγή, αγαπημένο πρωϊνό παιδικών χρόνων από τη γιαγιά!
Νόστιμοι, αφράτοι και μοσχομυριστοί!
Υλικά:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
μισό φλυτζάνι χλιαρό γάλα
μισό κιλό αλεύρι
ένα κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο (και άσπρο και βιτάμ ότι θέλετε)
λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση σπορέλαιο για να είναι πιο ελαφρύ)
μέλι & κανέλα για από πάνω, γίνεται και με μαρμελάδα αν προτιμάτε
Πως γίνεται:
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη μαγιά. Ζυμώνουμε να γίνει μαλακιά ζύμη, αρκετά μαλακιά όμως όχι νερουλή όπως στους λουκουμάδες.
Σκεπάζουμε το μπώλ και το βάζουμε στο στο φούρνο στους 30 με 40 βαθμούς για 2 ωρίτσες περίπου.
Πλάθουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε λίγο να γίνουν κάπως πλακέ και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Φυσικά τις σερβίρουμε ζεστές με μπόλικο μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!
Τώρα για να πω την αλήθεια τι ώρα ξυπνούσε η γιαγιά και μας το έκανε για πρωϊνό δε μπορώ να καταλάβω, αλλά τρώγεται όλες τις ώρες (γιατί οι δυο ωρίτσες στο φούρνο είναι ένα πρόβλημα)
Το χειμώνα αντί για το φούρνο μπαίνουν άνετα και πάνω στο καλοριφέρ για να είναι έτοιμη η ζύμη σε 2 ώρίτσες.
Νόστιμοι, αφράτοι και μοσχομυριστοί!
Υλικά:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
μισό φλυτζάνι χλιαρό γάλα
μισό κιλό αλεύρι
ένα κουταλάκι ζάχαρη
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο (και άσπρο και βιτάμ ότι θέλετε)
λάδι για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση σπορέλαιο για να είναι πιο ελαφρύ)
μέλι & κανέλα για από πάνω, γίνεται και με μαρμελάδα αν προτιμάτε
Πως γίνεται:
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τη μαγιά. Ζυμώνουμε να γίνει μαλακιά ζύμη, αρκετά μαλακιά όμως όχι νερουλή όπως στους λουκουμάδες.
Σκεπάζουμε το μπώλ και το βάζουμε στο στο φούρνο στους 30 με 40 βαθμούς για 2 ωρίτσες περίπου.
Πλάθουμε μπαλάκια τα ανοίγουμε λίγο να γίνουν κάπως πλακέ και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Φυσικά τις σερβίρουμε ζεστές με μπόλικο μέλι και κανέλα! Καλή όρεξη!
Τώρα για να πω την αλήθεια τι ώρα ξυπνούσε η γιαγιά και μας το έκανε για πρωϊνό δε μπορώ να καταλάβω, αλλά τρώγεται όλες τις ώρες (γιατί οι δυο ωρίτσες στο φούρνο είναι ένα πρόβλημα)
Το χειμώνα αντί για το φούρνο μπαίνουν άνετα και πάνω στο καλοριφέρ για να είναι έτοιμη η ζύμη σε 2 ώρίτσες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου