Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Χαλβάς Φαρσάλων ο αγαπημένος!

Περήφανα μπορώ να πω ότι κάθε μα ΚΑΘΕ  χρόνο πηγαίνοντας στο χωρίο μου τα καλοκαίρια, σταματούσαμε στα Τέμπη στο κλασικό μαγαζί πάνω στο δρόμο και αγοράζαμε χαλβά Φαρσάλων. Και στο γυρισμό επίσης φυσικά. Τον τρώγαμε ζεστό μέσα στο αμάξι (με ατυχήματα διάφορα γιατί στεκόταν σα τούβλο στο στομάχι) αλλά κανείς δε διαμαρτυρόταν και κάθε χρόνο κάθε φορά τα ίδια!!!! Φυσικά έμαθα να φτιάχνω γιατί τον αγαπώ πολύ και μου θυμίζει απίστευτες εποχές, φυσικά και τον τρώμε ακόμα ζεστό και με μανία, δοκιμάστε τον ευκαιρία τώρα με τις νηστείες και το Πάσχα, είναι από τα νοστιμότερα γλυκά που υπάρχουν, της κατηγορίας αυτής, λίγο δύσκολος στην πράξη αλλά τόσο μα τόσο αγαπημένος!!

Υλικά:
1 κιλό ζάχαρη
μισό κιλό νισεστέ
1 κουτάκι αμυγδαλόψιχα (καβουρδισμένα)
2 φλυτζάνια βούτυρο αγελαδινό άσπρο μοσχομυρωδάτο
κανέλα
βανίλια

Πως γίνεται:
Σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα βάζουμε σε σιγανή φωτιά τη ζάχαρη να λιώσει (παίρνει αρκετή ώρα για να γίνει καλά).  Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νισεστέ με την κανέλα και τη βανίλια. Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις η ζάχαρη γίνει σαν μέλι ρίχνουμε μέσα με προσοχή όλο το μείγμα μας, θα κολλήσει λίγο και θα γίνει σαν καραμέλα μην τρομάξτε, μόλις ανακατευτεί καλά θα γίνει ομοιόμορφο συνεχίστε το ανακάτεμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε πάλι σταθερά. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και πάλι και αρχίσει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας (θα το καταλάβετε ότι είναι έτοιμο) το βάζουμε σε ένα πυρέξ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Το ρίχνουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στο γκριλ ή σε κανονικό φούρνο για 20 λεπτάκια να κάνει κρούστα από πάνω. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει (ναι καλά) και το τρώμε με μανία!!!!!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr