Υλικά:
2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
2 φλυτζάνια καρύδια τριμμένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μισό φλυτζάνι βιτάμ
μισό φλυτζάνι κονιάκ
2 αβγά
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλάκι μπέικιν
ζάχαρη/αλεύρι
Πως γίνεται:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετή ώρα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σιγά σιγά στους κρόκους και χτυπάμε. Ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια και χτυπάμε ακόμη λίγο. Ετοιμάζουμε τα ασπράδια μαρέγκα (τα χτυπάμε πολύ ώρα μέχρι να γίνουν). Προσθέτουμε τη μαρέγκα με τη φρυγανιά και το μπέικιν διαδοχικά και σιγά. Μόλις ενωθούν τα ανακατεύουμε με κουτάλι τώρα σιγά σιγά για να μην κόψουν. Τα ρίχνουμε όλα στη φόρμα, βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψάκι με νερο και τα βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ..... ο Θεός βοηθός!!! Σερβίρεται και με λιωμένη σοκολάτα/σαντιγί ή και τα δυο από πάνω!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!
2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
2 φλυτζάνια καρύδια τριμμένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μισό φλυτζάνι βιτάμ
μισό φλυτζάνι κονιάκ
2 αβγά
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλάκι μπέικιν
ζάχαρη/αλεύρι
Πως γίνεται:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετή ώρα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σιγά σιγά στους κρόκους και χτυπάμε. Ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια και χτυπάμε ακόμη λίγο. Ετοιμάζουμε τα ασπράδια μαρέγκα (τα χτυπάμε πολύ ώρα μέχρι να γίνουν). Προσθέτουμε τη μαρέγκα με τη φρυγανιά και το μπέικιν διαδοχικά και σιγά. Μόλις ενωθούν τα ανακατεύουμε με κουτάλι τώρα σιγά σιγά για να μην κόψουν. Τα ρίχνουμε όλα στη φόρμα, βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψάκι με νερο και τα βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ..... ο Θεός βοηθός!!! Σερβίρεται και με λιωμένη σοκολάτα/σαντιγί ή και τα δυο από πάνω!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου