Υλικά:
Μια δόση σπιτική μερέντα
2 φακελάκια σαντιγί
1 πακέτο σαβαγιάρ ή παντεσπάνι (δικό σας ή έτοιμο δεν έχει σημασία)
λίγο γάλα με κακάο ανακατεμένο για να βουτήξουμε τα σαβαγιαρ, ή γάλα με λίγο κονιάκ για την ίδια δουλειά.
Επίσης γίνεται και με ότι άλλα μπισκότα θέλετε, αν και εγώ προτιμώ τελικά το παντεσπάνι από ολες τις παραλλαγές που χω δοκιμάσει.
Πως γίνεται:
Η μια δόση σπιτική μερέντα φτιάχνει δυο μικρά βαζάκια. Αν δε θέλετε να κάνετε μερέντα, πάρτε μια μεγάλη Νουτέλα, Μερέντα ή ότι μάρκα σας αρέσει.
Βρέχουμε τα παντεσπάνια με λιγό απο το μίγμα γάλα-κονιάκ ή γάλα-κακάο, ή ακόμη και γάλα καφέ. Το ίδιο κάνουμε και με τα μπισκότα, τα βουτάμε για μια στιγμή μέσα να πάρουν γεύση και να μαλακώσουν.
Τα στρώνουμε σε στρογγυλό σκεύος. Από πάνω βάζουμε μια στρώση μερέντα, και μια στρώση σαντιγί. Ξανά πάλι παντεσπάνι, ξανά μερέντα, ξανά σαντιγί. Αν θέλετε στο τέλος προσθέτετε και σιρόπι σοκολάτας ή τελειώνετε με ακόμη μια στρώση μερέντας. Κοινώς αυτόσχεδιάζουμε, και κάνουμε όπως μας αρέσει, το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο.
Καλή επιτυχία και φυσικά καλύτερη όρεξη!
Μια δόση σπιτική μερέντα
2 φακελάκια σαντιγί
1 πακέτο σαβαγιάρ ή παντεσπάνι (δικό σας ή έτοιμο δεν έχει σημασία)
λίγο γάλα με κακάο ανακατεμένο για να βουτήξουμε τα σαβαγιαρ, ή γάλα με λίγο κονιάκ για την ίδια δουλειά.
Επίσης γίνεται και με ότι άλλα μπισκότα θέλετε, αν και εγώ προτιμώ τελικά το παντεσπάνι από ολες τις παραλλαγές που χω δοκιμάσει.
Πως γίνεται:
Η μια δόση σπιτική μερέντα φτιάχνει δυο μικρά βαζάκια. Αν δε θέλετε να κάνετε μερέντα, πάρτε μια μεγάλη Νουτέλα, Μερέντα ή ότι μάρκα σας αρέσει.
Βρέχουμε τα παντεσπάνια με λιγό απο το μίγμα γάλα-κονιάκ ή γάλα-κακάο, ή ακόμη και γάλα καφέ. Το ίδιο κάνουμε και με τα μπισκότα, τα βουτάμε για μια στιγμή μέσα να πάρουν γεύση και να μαλακώσουν.
Τα στρώνουμε σε στρογγυλό σκεύος. Από πάνω βάζουμε μια στρώση μερέντα, και μια στρώση σαντιγί. Ξανά πάλι παντεσπάνι, ξανά μερέντα, ξανά σαντιγί. Αν θέλετε στο τέλος προσθέτετε και σιρόπι σοκολάτας ή τελειώνετε με ακόμη μια στρώση μερέντας. Κοινώς αυτόσχεδιάζουμε, και κάνουμε όπως μας αρέσει, το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο.
Καλή επιτυχία και φυσικά καλύτερη όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου