Υλικά:
1,5 φλυτζάνι αλεύρι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
200 γρμ. βιτάμ
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
4 αυγά
250 γρμ αμύγδαλα τριμμένα
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
κανέλλα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
Σιρόπι:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και λίγη κανέλλα
Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά, μετά ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα, την κανέλλα, τα αμύγδαλα, και το μπέικιν. Το απλώνουμε όλο το μίγμα σε ταψί που έχουμε ήδη αλείψει με βιτάμ και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με το σιρόπι να πάει παντού. Έτοιμη! Καλή όρεξη!
1,5 φλυτζάνι αλεύρι
1,5 φλυτζάνι ζάχαρη
200 γρμ. βιτάμ
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
4 αυγά
250 γρμ αμύγδαλα τριμμένα
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
κανέλλα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
Σιρόπι:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλούδα πορτοκάλι και λίγη κανέλλα
Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά, μετά ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το ξύσμα, την κανέλλα, τα αμύγδαλα, και το μπέικιν. Το απλώνουμε όλο το μίγμα σε ταψί που έχουμε ήδη αλείψει με βιτάμ και το αφήνουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με το σιρόπι να πάει παντού. Έτοιμη! Καλή όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου