Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκότα με μαρμελάδα για παιδιά (και όχι μόνο)


Υλικά

μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 φλυτζάνια βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι (μπορείτε να βάλετε και ολικής αν έχετε – εγώ δεν είχα σήμερα)
1 αβγό
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά το πλάθουμε με κρύο βούτυρο. Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, όπου βάζουμε την μαρμελάδα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα).

Βγαίνουν περίπου 15- 20 τεμάχια. Αν θέλετε στο τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη.
πηγή: μαμά Σοφία
Η Σοφία είναι μαμά της Μαρκέλλας, που αγαπά πολύ αυτά τα μπισκότα και την ευχαριστούμε για την συνταγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου