Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκοτογλυκό με πορτοκαλάδα

Υλικά:

1 1/2-2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
3 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 1/2 φλ. τσαγιού πορτοκαλάδα(τύπου fanta ή μισό νερό και μισό συμπυκνωμένη)
6 κ.σ ζάχαρη
250γρ καβουρντισμενο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Λίγο κονιάκ ή αλλο ποτό για το ράντισμα των μπισκότων(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη και ανακατέουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το άλλο φακελάκι άνθος αραβοσίτου και την πορτοκαλάδα και πάλι ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κρέμες
Σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι περίπου 21 εκ βάζουμε την μισή κρέμα πορτοκαλιού,πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο αμύγδαλο και απο πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα που τα έχουμε ραντίσει με λίγο κονιάκ
Συνεχίζουμε με την μισή κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα.την υπόλοιπη κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού
Πασπαλίζουμε με μπόλικα τριμμένα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκότα με μαρμελάδα για παιδιά (και όχι μόνο)


Υλικά

μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 φλυτζάνια βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι (μπορείτε να βάλετε και ολικής αν έχετε – εγώ δεν είχα σήμερα)
1 αβγό
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά το πλάθουμε με κρύο βούτυρο. Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, όπου βάζουμε την μαρμελάδα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα).

Βγαίνουν περίπου 15- 20 τεμάχια. Αν θέλετε στο τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη.
πηγή: μαμά Σοφία
Η Σοφία είναι μαμά της Μαρκέλλας, που αγαπά πολύ αυτά τα μπισκότα και την ευχαριστούμε για την συνταγή.

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Μπιφτέκια Γεμιστά Σούπερ!


Υλικά:

για τα μπιφτέκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 μεγάλα τριμμένα κρεμμύδια

1 ποτήρι τριμμένη φρυγανιά

2 αυγα

1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό

1 1/2 κ.σ ρίγανη

Αλάτι-πιπέρι

1 κουτάκι σόδα

Ελαιόλαδο

για την γέμιση 

2 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες

250γρ φέτα τριμμένη

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνουμε
Σεένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης
Χωρίζουμε τον κιμά σε 10-12 κομμάτια. Παίρνουμε ενα ενα το κάνουμε μπάλα, το βάζουμε πάνω σε ενα κομμάτι λαδόκολλα και με το χέρι μας το πατάμε μέχρι να λεπτύνει αρκετά.
Στο κέντρο βάζουμε λίγο γέμιση και διπλώνουμε το χαρτί ώστε να ενωθούν οι δυο άκρες.
Αφαιρούμε το χαρτί, πατάμε τον κιμά γυρω γυρω να κλείσει καλά,του δίορθώνουμε λίγο το σχήμα και το τοποθετούμε το μπιφτέκι σε μια λαμαρίνα,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα
Με τν ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,για 40 λεπτά περίπου

Κορμός και ίδιος κ διαφορετικός


2 πακέτα μπισκότα Μιράντα
1 1/2 κούπα άχνη
2 κ.σ. κακάο
125 γρ Βιτάμ
2 κούπες γάλα φρέσκο
2 αβγά
Παρασκευή :
Σπάμε τα μπισκότα σε μια λεκάνη.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ενωθούν, τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μια βράση. Μην το αφήσετε να σας κολλήσει.. Μόλις το κατεβάσετε από το μάτι, περιχύνουμε τα μπισκότα, και ανακατεύουμε  να πάει παντού. Τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη. Επίσης γίνεται και σε λαδόκολα αλλά μέσα σε φόρμα για κεικ για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα σχήματος.
Σημείωση: αν δεν είναι για μικρά παιδιά, στη ζύμη βάλτε και 2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, θα γίνει πολύ νόστιμο.

ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ


Μετά από τόοοοοσσσοοοο καιρό είπα να κάνω την έκπληξη με δυο συνταγούλες πανεύκολες και Σαββατιάτικες. Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!!!!
 
 
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει

1 κούπα κρέμα γάλακτος

Μόνο αυτά ναι! 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.

Ενώνουμε αλεύρι και κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Mεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καμμιά δεκαριά φορές.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη μέχρι να πετύχουμε πάχος περίπου 1.5 εκατοστού και κόβουμε κύκλους με κουπ πατ ή ένα ποτήρι του κρασιού.

Μεταφέρουμε σε χαρτί ψησίματος πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Τα απολαμβάνουμε ζεστά (ή κρύα) κόβοντας τα στη μέση και βάζοντας ότι θέλουμε είτε γλυκό ή αλμυρό.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Σπιτικά Πτιμπέρ

Για τις περιπτώσεις που δεν έχετε, ή γιατί είναι το ίδιο νόστιμα και πολύ πιο υγιεινά!

Υλικά:

100γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
300γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά να μην έχει καθόλου σβωλάκια. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί και να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά  ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό γιατί θα φουσκώσουν και λίγο και κόβουμε τετραγωνάκια όπως τα κανονικά μπισκότα εμπορίου. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και Nutella ενδιάμεσα τους ή κρέμα ή μαρμελάδα και να τα κάνετε σαντουιτσάκια μπισκοτάκια!

Καλή επιτυχία, καλή όρεξη δε λέω γιατί μάλλον ούτε να τα δείτε δε θα προλάβετε!
Καλημέρες σε όλους και ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γλυκό κουταλιού Πεπόνι


Υλικά: 
Ένα μέτριο πεπόνι (το πεπόνι που χρησιμοποίησα εγώ είναι χειμωνιάτικο και μου το έδωσε η φίλη μου Μαρία, η οποία μου είπε και τη συνταγή και την χιλιο ευχαριστώ!!)
Ζάχαρη ίδια με το βάρος του πεπονιού (αφού το καθαρίσουμε από τη φλούδα φυσικά)
βανίλια
το χυμό από ένα λεμόνι

Πως γίνεται:
Βάζουμε αποβραδίς το πεπόνι κομμένο σε κομματάκια και το σκεπάζουμε με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε όλη νύχτα και λίγο παραπάνω (δέκα ώρες περίπου). Μετά ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τη βανίλια και το λεμόνι και αρχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και με ΠΟΛΥ προσοχή. Κάθε που αφρίζει πολύ, το ξαφρίζουμε και άντε πάλι από την αρχή. Μόλις δέσει το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Κρυώνει και το τρώμε (δε προλαβαίνει ούτε σε βαζάκια να μπει, αν πάλι είστε της εγκράτειας και μπορέσετε να συγκρατηθείτε, βάλτε το σε βαζάκια είτε απλά είτε αποστειρωμένα και κρατήστε το, αλλά πείτε μου και το κόλπο να μην το τρώτε γιατί εγώ δεν μπορώ να συγκρατηθώ!)

Καλή επιτυχία και ακόμη καλύτερη όρεξη.