Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκοτογλυκό με πορτοκαλάδα

Υλικά:

1 1/2-2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
3 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
3 1/2 φλ. τσαγιού πορτοκαλάδα(τύπου fanta ή μισό νερό και μισό συμπυκνωμένη)
6 κ.σ ζάχαρη
250γρ καβουρντισμενο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Λίγο κονιάκ ή αλλο ποτό για το ράντισμα των μπισκότων(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα,το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη και ανακατέουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το άλλο φακελάκι άνθος αραβοσίτου και την πορτοκαλάδα και πάλι ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι κρέμες
Σε ένα ταψάκι ή πυρεξάκι περίπου 21 εκ βάζουμε την μισή κρέμα πορτοκαλιού,πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο αμύγδαλο και απο πάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα που τα έχουμε ραντίσει με λίγο κονιάκ
Συνεχίζουμε με την μισή κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα.την υπόλοιπη κρέμα βανίλια,καβουρντισμένα αμύγδαλα,μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού
Πασπαλίζουμε με μπόλικα τριμμένα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκότα με μαρμελάδα για παιδιά (και όχι μόνο)


Υλικά

μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 φλυτζάνι ζάχαρη μαύρη
2 φλυτζάνια βούτυρο
3 φλιτζάνια αλεύρι (μπορείτε να βάλετε και ολικής αν έχετε – εγώ δεν είχα σήμερα)
1 αβγό
2 βανίλιες
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μετά το πλάθουμε με κρύο βούτυρο. Προσθέτουμε το αβγό, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ίσως πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει.

Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνουμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο, όπου βάζουμε την μαρμελάδα.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να γίνουν χρυσόξανθα).

Βγαίνουν περίπου 15- 20 τεμάχια. Αν θέλετε στο τέλος μπορείτε να πασπαλίσετε και με ζάχαρη άχνη.
πηγή: μαμά Σοφία
Η Σοφία είναι μαμά της Μαρκέλλας, που αγαπά πολύ αυτά τα μπισκότα και την ευχαριστούμε για την συνταγή.