Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

ΨΩΜΑΚΙΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ


Μετά από τόοοοοσσσοοοο καιρό είπα να κάνω την έκπληξη με δυο συνταγούλες πανεύκολες και Σαββατιάτικες. Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!!!!
 
 
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει

1 κούπα κρέμα γάλακτος

Μόνο αυτά ναι! 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.

Ενώνουμε αλεύρι και κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Mεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε καμμιά δεκαριά φορές.

Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη μέχρι να πετύχουμε πάχος περίπου 1.5 εκατοστού και κόβουμε κύκλους με κουπ πατ ή ένα ποτήρι του κρασιού.

Μεταφέρουμε σε χαρτί ψησίματος πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Τα απολαμβάνουμε ζεστά (ή κρύα) κόβοντας τα στη μέση και βάζοντας ότι θέλουμε είτε γλυκό ή αλμυρό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου