Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Σπιτικά Πτιμπέρ

Για τις περιπτώσεις που δεν έχετε, ή γιατί είναι το ίδιο νόστιμα και πολύ πιο υγιεινά!

Υλικά:

100γρ. ζάχαρη άχνη
200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
300γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αβγό και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά να μην έχει καθόλου σβωλάκια. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί και να σφίξει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μετά  ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό γιατί θα φουσκώσουν και λίγο και κόβουμε τετραγωνάκια όπως τα κανονικά μπισκότα εμπορίου. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και Nutella ενδιάμεσα τους ή κρέμα ή μαρμελάδα και να τα κάνετε σαντουιτσάκια μπισκοτάκια!

Καλή επιτυχία, καλή όρεξη δε λέω γιατί μάλλον ούτε να τα δείτε δε θα προλάβετε!
Καλημέρες σε όλους και ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γλυκό κουταλιού Πεπόνι


Υλικά: 
Ένα μέτριο πεπόνι (το πεπόνι που χρησιμοποίησα εγώ είναι χειμωνιάτικο και μου το έδωσε η φίλη μου Μαρία, η οποία μου είπε και τη συνταγή και την χιλιο ευχαριστώ!!)
Ζάχαρη ίδια με το βάρος του πεπονιού (αφού το καθαρίσουμε από τη φλούδα φυσικά)
βανίλια
το χυμό από ένα λεμόνι

Πως γίνεται:
Βάζουμε αποβραδίς το πεπόνι κομμένο σε κομματάκια και το σκεπάζουμε με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε όλη νύχτα και λίγο παραπάνω (δέκα ώρες περίπου). Μετά ρίχνουμε ελάχιστο νερό, τη βανίλια και το λεμόνι και αρχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά και με ΠΟΛΥ προσοχή. Κάθε που αφρίζει πολύ, το ξαφρίζουμε και άντε πάλι από την αρχή. Μόλις δέσει το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Κρυώνει και το τρώμε (δε προλαβαίνει ούτε σε βαζάκια να μπει, αν πάλι είστε της εγκράτειας και μπορέσετε να συγκρατηθείτε, βάλτε το σε βαζάκια είτε απλά είτε αποστειρωμένα και κρατήστε το, αλλά πείτε μου και το κόλπο να μην το τρώτε γιατί εγώ δεν μπορώ να συγκρατηθώ!)

Καλή επιτυχία και ακόμη καλύτερη όρεξη.

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Γαλατόπιτα απλή και γρήγορη

Υλικά για ένα κανονικό πιρέξ:
4 ποτήρια γάλα χλιαρό 
8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
4 κουταλιές ζάχαρη 
2 αβγά 
2 βανίλιες 
ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές βούτυρο η βιτάμ 
καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
κανέλα


Πως γίνεται:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. 
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, και όταν γίνει χλιαρό, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μην ανησυχήστε για το σβόλιασμα, θα ανακατευτεί καλύτερα και αργότερα.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη ,ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει καλά και μετά ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα . Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός (πολύ ή λίγη)
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να σφίξει, πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.


Καλη επιτυχία και ακόμη καλύτερη όρεξη!

Μπορεί να γίνει και με κορν φλάουρ η κρέμα για τη γαλατόπιτα, αλλά με το αλεύρι νοστιμίζει περισσότερο :D