Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Pizza Express

Υλικά:
Για τη ζύμη:
2  1/2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ

1 κουτ. σούπας λάδι
1/2 κουτ.  γλυκού ζάχαρη 

1/2 κουτ.γλυκού αλάτι 
Για από πάνω:
Ότι υπάρχει στο σπίτι από αλλαντικό, τυρί, πιπεριές, μανιτάρια,κρεμμύδι ακόμη και κοτόπουλο ή κιμάς που περίσεψε, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και ότι προτιμάει ο καθένας στην πίτσα του. 

Πως γίνεται:
Βάζουμε  σε  ένα μπόλ το αλεύρι κάνουμε μία λακουβίτσα και σε ένα ποτήρι βάζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, μια κουταλιά λάδι τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στη λακούβα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη ελαστική και μαλακή και να μην κολάει στα χέρια. Την αφήνουμε δέκα λεπτά με ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τι θα βάλουμε από πάνω. Μόλις είμαστε έτοιμη την ανοίγουμε με τα χέρια σε ένα ταψί να πάει παντού να απλωθεί και από πάνω βάζουμε πρώτα τις σάλτσες, μετά λίγο τυρί, μετά τα αλλαντικά ή ότι άλλο και τελευταία πάλι τυρι, είτε άσπρο ή κίτρινο ή και τα δυο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου, θα το δείτε, προσοχή γιατί γίνεται αμέσως. 
Εγώ την έκανα σε δυο δόσεις τη ζύμη αυτή, στα έτοιμα ταψάκια εμπορίου, μια με αλλαντικά που υπήρχαν στο σπίτι και είχαν παλιώσει ελαφρώς για να μην παν χαμένα, και μια με κοτόπουλο βραστο (που περίσεψε από την κοτόσουπα που τρώει μετα μανίας η κόρη μου και κάνω ανελλιπώς δυο φορές την εβδομάδα) και κίτρινα τυριά διάφορα. Αποτέλεσμα εκπληκτικό και πεντανόστιμο, το κοτόπουλο το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι τέλειο!!!!! 
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη! 



Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Κέικ σούπερ αφράτο με κακάο

Υλικά:
1 μιση φλυτζάνι φαρινάπ
1 πακέτο βιτάμ μαλακό
μισό πακέτο κακάο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλυτζάνι νερό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπείικιν

Πως γίνεται:
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε αρκετά να γίνει αφράτο το μίγμα.
Στην συνέχεια βάζουμε το κακάο και τις βανίλιες. Βάζουμε και το νερό. Χτυπάμε λίγο ακόμη και μετα προσθέτουμε το φαρινάπ με το μπείικιν.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Πανεύκολο και πάρα πολύ αφράτο. Καλή επιτυχία!

Κολοκυθάκια γεμιστά

Υλικά:
1,5 κιλό κολοκυθάκια
μισό κιλό κιμά
μισό φλυτζάνι ρύζι (γλασέ)
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι/πιπέρι
την ψίχα από τα κολοκυθάκια (τη μαλακή)
μισό ακόμη φλυτζάνι βούτυρο

Πως γίνεται:
Αδειάζετε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους. Κρατάτε το μαλακό μέρος για τη γέμιση. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με λάδι). Μπορούμε και να τα τσιγαρίσουμε με λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, αλλά γίνονται πιο βαριά μετα. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με νερό που βράζει και μισό φλυτζάνι βούτυρο ή λάδι ακόμη. Το νερό πρέπει να ναι λίγο παραπάνω από τη μέση αλλά να μη τα σκεπάζει. Τα βράζουμε για 15 λεπτά στη χύτρα ή για 35 λεπτά στην κατσαρόλα (προσέχετε μη τελειώσει το νερό). Κάνουμε ως συνήθως το αυγολέμονο, ή τα βγάζουμε, τα ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο να πάρουν χρώμα και ρίχνουμε μπεσαμέλ από πάνω. Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τούρτα μερέντα-σαντιγί πανευκολότατη! (και σκέτη κόλαση/απόλαυση)

Υλικά:
Μια δόση σπιτική μερέντα
2 φακελάκια σαντιγί
1 πακέτο σαβαγιάρ ή παντεσπάνι (δικό σας ή έτοιμο δεν έχει σημασία)
λίγο γάλα με κακάο ανακατεμένο για να βουτήξουμε τα σαβαγιαρ, ή γάλα με λίγο κονιάκ για την ίδια δουλειά.
Επίσης γίνεται και με ότι άλλα μπισκότα θέλετε, αν και εγώ προτιμώ τελικά το παντεσπάνι από ολες τις παραλλαγές που χω δοκιμάσει.


Πως γίνεται: 
Η μια δόση σπιτική μερέντα φτιάχνει δυο μικρά βαζάκια. Αν δε θέλετε να κάνετε μερέντα, πάρτε μια μεγάλη Νουτέλα, Μερέντα ή ότι μάρκα σας αρέσει.
Βρέχουμε τα παντεσπάνια με λιγό απο το μίγμα γάλα-κονιάκ ή γάλα-κακάο, ή ακόμη και γάλα καφέ. Το ίδιο κάνουμε και με τα μπισκότα, τα βουτάμε για μια στιγμή μέσα να πάρουν γεύση και να μαλακώσουν.
Τα στρώνουμε σε στρογγυλό σκεύος. Από πάνω βάζουμε μια στρώση μερέντα, και μια στρώση σαντιγί. Ξανά πάλι παντεσπάνι, ξανά μερέντα, ξανά σαντιγί. Αν θέλετε στο τέλος προσθέτετε και σιρόπι σοκολάτας ή τελειώνετε με ακόμη μια στρώση μερέντας. Κοινώς αυτόσχεδιάζουμε, και κάνουμε όπως μας αρέσει, το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο.
Καλή επιτυχία και φυσικά καλύτερη όρεξη! 

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Σοκολατάκια παιδικά (και όχι μόνο)

Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα 250 γρ. (μπορείτε να βάλετε και γάλακτος σοκολάτα αλλά γίνετε πολύ παχύ μετά)
10-15 μπισκότα μιράντα
cornflakes είτε παιδικά (χωρίς σοκολάτα), ή κανονικά

Πως γίνεται:
Ζεστένουμε σε κατσαρολάκι το ζαχαρούχο, βάζουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας ΠΟΛΥ καλά και σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετα ρίχνουμε σε κομματάκια τα μπισκότα και τα cornflakes. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε λαδόκολα με ένα κουταλάκι (σαν μορφή σοκολατάκι, στο τέλος βγαίνει ίδιο με τα ανώμαλα) και τα αφήνουμε αρκετά να παγώσουν, ώσπου να ξεκολάνε από τη λαδόκολα.
Αν προλάβετε, φάτε και εσείς!!!! Καλή επιτυχία στους μικρούς μου φίλους. Η συνταγή είναι του γιου μου!!!




Τυροπιτάκια Κυριακάτικα

Υλικά:
1 φακελάκι μαγιά
1 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
1φλυτζάνι λάδι (καλαμποκέλαιο καλύτερα)
αλεύρι όσο πάρει
Γέμιση:
2 αβγά χτυπημένα
τυρί (2 φλυτζάνια περίπου, εγώ βάζω φέτα σκληρή με ανθότυρο ανακατεμένα)

Πως γίνεται:
Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί. Η ζύμη πρέπει να είναι όπως του ψωμιού κανονική, όχι πολύ σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας σε ζεστό μέρος για 40 λεπτάκια περίπου. Κάνουμε τη γέμιση μας, και κρατάμε λίγο από τα χτυπημένα αβγά για να τα αλείψουμε από πάνω. Αν θέλετε παραπάνω κομμάτια, διπλασιάζετε τα υλικά. Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, την ξαναζυμώνουμε λίγο, ανοίγουμε μισοφέγγαρα και γεμίζουμε. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο, αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε για μισή ωρίτσα στους 180 βαθμούς, θα τα δείτε να κοκκινίζουν. Γίνονται σαν κουρού και είναι πάρα πολύ νόστιμα. Για όλες τις ώρες και ιδανικά για παιδικά πάρτυ και όχι μόνο! Φυσικά μέσα στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε, ζαμπόν, μπέικον, άλλα τυριά, όπως σας αρέσει. Καλή επιτυχία!



Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πουτίνγκα η πεντανόστιμη!

Υλικά:
2 φλυτζάνια φρυγανιά τριμμένη
2 φλυτζάνια καρύδια τριμμένα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
μισό φλυτζάνι βιτάμ
μισό φλυτζάνι κονιάκ
2 αβγά
2 ασπράδια αβγών
1 κουταλάκι μπέικιν
ζάχαρη/αλεύρι

Πως γίνεται:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη αρκετή ώρα. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σιγά σιγά στους κρόκους και χτυπάμε. Ρίχνουμε το κονιάκ και τα καρύδια και χτυπάμε ακόμη λίγο. Ετοιμάζουμε τα ασπράδια μαρέγκα (τα χτυπάμε πολύ ώρα μέχρι να γίνουν). Προσθέτουμε τη μαρέγκα με τη φρυγανιά και το μπέικιν διαδοχικά και σιγά. Μόλις ενωθούν τα ανακατεύουμε με κουτάλι τώρα σιγά σιγά για να μην κόψουν. Τα ρίχνουμε όλα στη φόρμα, βάζουμε τη φόρμα σε ένα ταψάκι με νερο και τα βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Την βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ..... ο Θεός βοηθός!!! Σερβίρεται και με λιωμένη σοκολάτα/σαντιγί ή και τα δυο από πάνω!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

Πιπεριές γεμιστές με κιμά και φέτα

Υλικά:
8 χρωματιστές πιπεριές
σχεδόν ένα κιλό κιμά ανάμικτο διπλοαλεσμένο
3 ασπράδια βραστών αβγών
3 κουταλιές λάδι
δυόσμο
100 γραμμάρια φέτα
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
μισό φλυτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ποτήρι χυμό ντομάτα
αλάτι/πιπέρι
1 καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια

Πως γίνεται:
Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις πιπεριές, τις πλένουμε και τις βάζουμε ανάποδα σε πετσέτα να στεγνώσουν πολύ καλά. Τρίβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα βάζουμε να σωταριστούν λίγο, προσθέτοντας και τον κιμά. Ρίχνουμε τον πελτέ με το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι, βάζουμε και λίγο νερό αν χρειάζετε και τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν για 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε τα ασπράδια ψιλοκομμένα, τη φέτα σε κομματάκια, το καρότο σε κομματάκια ή τριμμένο όπως θέλετε.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα, και από πάνω ρίχνουμε την φρυγανιά και το τριμμένο κεφαλοτύρι τα οποία τα χουμε ανακατέψει πρώτα μαζί. Ψήνουμε τις πιπεριές σε ταψί με λίγο λάδι, για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τρώμε ότι προλαβαίνουμε γιατί δεν μένει ούτε ίχνος με το που θα βγει από το φούρνο!!!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Χρόνια πολλά στους Γιάννηδες, στις Ιωάννες, στους Πρόδρομους με υγεία, χαρά και πολλά χαμόγελα!

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ευχές!


Σε
όσους
τους αρέσει ο
ύπνος, αλλά ξυπνούν
πάντα με καλή διάθεση,
όσους χαιρετούν ακόμη με ένα φιλί,
όσους δουλεύουν πολύ, αλλά δεν ξεχνούν
το νόημα της ζωής, όσους κολλάνε στην κίνηση
και βρίσκουν ευκαιρία να τηλεφωνήσουν σε φίλους,
όσους κλείνουν την τηλεόραση για να πουν δυο κουβεντούλες, όσους
είναι ευτυχισμένοι ακόμη και όταν καταφέρνουν τα μισά, όσους τραγουδούν
δυνατά κι ας μην έχουν καλή φωνή, όσους τα βλέπουν μαύρα μόνο όταν είναι σκοτάδι,
όσους έχουν τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και την ωριμότητα ενός μεγάλου,
όσους έχουν καταλάβει ότι δεν αγοράζονται όλα με το χρήμα, όσους δεν
περιμένουν τα Χριστούγεννα
για
να
γίνουν
καλύτεροι
άνθρωποι,
αλλά προσπαθούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!
ΟΛΟΨΥΧΑ.

Εύκολο τσουρέκι για κολατσιό!

Επειδή τα σχολεία ξεκινάνε από Δευτέρα και επειδή τα βλαστάρια μας πρέπει να τρώνε ΦΥΣΙΚΑ από το σπίτι, προτείνω αυτό το πανεύκολο τσουρέκι, για να μη σας ζητάνε τίποτα από έξω! Γίνεται και μικρά τσουρεκάκια, και σχέδια και ότι θέλετε.


Υλικά:
1 φλυτζάνι βιτάμ (γίνεται και με βούτυρο αλλά είναι αρκετά βαρύ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια σόδα ζαχαροπλαστικής
χυμό από ένα πορτοκάλι
μαχλέπι και μαστίχα (τα δυο μαζί μισό κουταλάκι)
3 αυγά (και έναν κρόκο για το άλειμμα)
αλεύρι όσο πάρει

Πως γίνεται: 
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε κιάλλο. Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και το χυμό πορτοκάλι στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα (θα αφρίσει μη φοβάστε δε πειράζει). Τα χτυπάμε αρκετά να ενωθούν. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το μαχλέπι και τη μαστίχα και σιγά σιγα αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι. Από ένα σημείο και έπειτα (θα το καταλάβετε) αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μας μέχρι να πλάθετε κανονικά όπως στο ψωμί. Χωρίζουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε και πλάθουμε τσουρέκια. Βγαίνουν 2 κανονικού μεγέθους ίσα να χωράνε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς αφού τα αλείψουμε με τον κρόκο.
Παραλλαγές μπορούν να γίνουν αλλά η συγκεκριμένη συνταγή βγαίνει πολύ έυκολα και είναι πολύ νόστιμη και μοιάζει πάρα πολύ με το κανονικό τσουρέκι.
Καλή επιτυχία!
Χρόνια πολλά στην Περιστέρα, στην Θεοπούλα, στον Θεοφάνη, στον Ιορδάνη, στην Ουρανία, στη Φανή, στην Φωτεινή, στον Φώτιο και στην  Φωτίκα με υγεία και ΑΠΕΙΡΑ χαμόγελα!

Ρύζι με αυγά και μπέικον τηγανητό (από πάνω)

Υλικά:
1 φλυτζάνι βιτάμ
2 φλυτζάνια ρύζι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 φλυτζάνια ζωμό ότι θέλετε (γίνεται και με νερο)
αλάτι/πιπέρι
μια φλούδα κανέλας ή λίγο κανέλα
4 αυγά
ένα κεσεδάκι γιαούρτι
μαϊντανό (αν θέλετε)
μπέικον τηγανισμένο (αν θέλετε)

Πως γίνεται:
Ζεσταίνουμε τα 2/3 από το βιτάμ και ρίχνουμε το ρύζι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό/νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα αυγά με το γιαούρτι. Το ανακατεύουμε σε σιγανή φωτία μέχρι να πήξουν όλα μαζί. Ρίχνουμε και το ρύζι που έχει ήδη γίνει και ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε μαϊντανό και μπέικον τηγανητό.
Ιδανικό για ΟΛΕΣ τις ώρες και πεντανόστιμο!!! Καλή επιτυχία, και φυσικά καλύτερη όρεξη!


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ψωμάκι λαχταριστό (και για τοστ ιδανικό)

Υλικά:
4,5 φλυτζάνια αλεύρι
1,5 φλυτζάνι γάλα φρέσκο χλιαρό
μισό φλυτζάνι νερό χλιαρό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
8 γρ ξερή μαγιά (ένα φακελάκι εμπορίου είναι αρκετό)
1 κουταλιά αλάτι
2 χούφτες κουκουνάρι
λίγο σουσάμι αν θέλετε


Πως γίνεται:
Μέσα στο νερό διαλύουμε την μαγιά , ανακατεύουμε το αλεύρι με το κουκουνάρι και το αλάτι και προσθέτουμε  το νερό με τη μαγία διαλυμένη, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ζυμώνουμε καλά για  δέκα λεπτά (αλήθεια δέκα λεπτά πονάει το χέρι από το ζύμωμα). Αν το ζυμάρι κολλάει βάζουμε αλεύρι ή αν είναι σκληρό και τρίβεται προσθέτουμε γάλα. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1,5 ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα. Ζυμώνουμε πάλι για λίγο ακόμη. Λαδώνουμε μια στενόμακρη φόρμα (του κέικ) και βάζουμε την ζύμη σαν φραντζολάκι μέσα, το χαράζουμε/μαχαιρώνουμε  και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Το αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά σκεπασμένο με την πετσέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όταν είναι έτοιμο (θα το δείτε και θα το καταλάβετε), το βγάζουμε από την φόρμα. Περιμένουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε αν θέλουμε να το κάνουμε φέτες για τοστ. Κρατάει φρέσκο σε σακκουλάκια, είτε στο ψυγείο, είτε στην κατάψυξη μη το φοβάστε μένει πεντανόστιμο. Από υλικά μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό σας αρέσει, θυμάρι, δυόσμο, άνηθο (με τον άνηθο είναι άλλο πράγμα....). Επίσης γίνεται και γλυκό (για μαρμελάδα και μερέντα) με λίγη ζάχαρη (μισό φλυτζάνι το πολύ μέσα στη ζύμη) και αντί για λάδι βούτυρο. Γενικά αυτοσχεδιάστε, το αποτέλεσμα είναι τέλειο!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καλή, ήρεμη, όμορφη, και χαμογελαστή Χρονιά ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

La Redoute
cheapis.gr