Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Σπιτικές πεντανόστιμες Λαγάνες

Μπορεί να είναι για αύριο αλλά επειδή είναι λίγο τις υπομονής, καλύτερα ξεκινήστε από σήμερα για να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν τέλειες και μοσχομυρωδάτες!!!

Υλικά:
1,5 (και 2 δεν πειράζει) φακελάκια μαγιά
μισό φλυτζάνι νερό ζεστό
1 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κουτ. σούπας αλάτι
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 ακόμη φλυτζάνια χλιαρό νερό
σουσάμι για να πασπαλίσετε από πάνω

Πως γίνεται:
Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερο, και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να γίνει πηχτός χυλός. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 ώρες.
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη με το αλάτι, κάνουμε τον γνωστό λάκο στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και ακόμη 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Τη χωρίζουμε σε 5 ή 6 μπαλάκια. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν.
Πατάμε την κάθε μπαλίτσα με τον πλάστη (σε αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσει) και κάνουμε πίτες χοντρές. Τις βάζουμε στο λεπτό ταψί (λαμαρίνα) όσες χωράνε μαζί. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν πάλι σε όγκο. Μετά τις πατάμε με τα δάχτυλα να κάνουν βαθουλώματα και από πάνω αλείφουμε με λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν δεν θέλετε να τις φάτε όλες, επειδή στεγνώνουν γρήγορα και μετά δεν τρώγονται, τις βάζουμε στην κατάψυξη, όπου και αντέχουν αρκετό καιρό.
Αν έχετε υπομονή είναι εύκολη και πολύ νόστιμη λύση για σπιτική λαγάνα!
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr