Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Pizza Express

Υλικά:
Για τη ζύμη:
2  1/2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ

1 κουτ. σούπας λάδι
1/2 κουτ.  γλυκού ζάχαρη 

1/2 κουτ.γλυκού αλάτι 
Για από πάνω:
Ότι υπάρχει στο σπίτι από αλλαντικό, τυρί, πιπεριές, μανιτάρια,κρεμμύδι ακόμη και κοτόπουλο ή κιμάς που περίσεψε, κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα και ότι προτιμάει ο καθένας στην πίτσα του. 

Πως γίνεται:
Βάζουμε  σε  ένα μπόλ το αλεύρι κάνουμε μία λακουβίτσα και σε ένα ποτήρι βάζουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά, μια κουταλιά λάδι τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στη λακούβα. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη ελαστική και μαλακή και να μην κολάει στα χέρια. Την αφήνουμε δέκα λεπτά με ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τι θα βάλουμε από πάνω. Μόλις είμαστε έτοιμη την ανοίγουμε με τα χέρια σε ένα ταψί να πάει παντού να απλωθεί και από πάνω βάζουμε πρώτα τις σάλτσες, μετά λίγο τυρί, μετά τα αλλαντικά ή ότι άλλο και τελευταία πάλι τυρι, είτε άσπρο ή κίτρινο ή και τα δυο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου, θα το δείτε, προσοχή γιατί γίνεται αμέσως. 
Εγώ την έκανα σε δυο δόσεις τη ζύμη αυτή, στα έτοιμα ταψάκια εμπορίου, μια με αλλαντικά που υπήρχαν στο σπίτι και είχαν παλιώσει ελαφρώς για να μην παν χαμένα, και μια με κοτόπουλο βραστο (που περίσεψε από την κοτόσουπα που τρώει μετα μανίας η κόρη μου και κάνω ανελλιπώς δυο φορές την εβδομάδα) και κίτρινα τυριά διάφορα. Αποτέλεσμα εκπληκτικό και πεντανόστιμο, το κοτόπουλο το προτείνω ανεπιφύλακτα είναι τέλειο!!!!! 
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη! 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr