Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εύκολο τσουρέκι για κολατσιό!

Επειδή τα σχολεία ξεκινάνε από Δευτέρα και επειδή τα βλαστάρια μας πρέπει να τρώνε ΦΥΣΙΚΑ από το σπίτι, προτείνω αυτό το πανεύκολο τσουρέκι, για να μη σας ζητάνε τίποτα από έξω! Γίνεται και μικρά τσουρεκάκια, και σχέδια και ότι θέλετε.


Υλικά:
1 φλυτζάνι βιτάμ (γίνεται και με βούτυρο αλλά είναι αρκετά βαρύ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλάκια σόδα ζαχαροπλαστικής
χυμό από ένα πορτοκάλι
μαχλέπι και μαστίχα (τα δυο μαζί μισό κουταλάκι)
3 αυγά (και έναν κρόκο για το άλειμμα)
αλεύρι όσο πάρει

Πως γίνεται: 
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε κιάλλο. Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι και το χυμό πορτοκάλι στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα (θα αφρίσει μη φοβάστε δε πειράζει). Τα χτυπάμε αρκετά να ενωθούν. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το μαχλέπι και τη μαστίχα και σιγά σιγα αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι. Από ένα σημείο και έπειτα (θα το καταλάβετε) αρχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μας μέχρι να πλάθετε κανονικά όπως στο ψωμί. Χωρίζουμε σε όσα κομμάτια θέλουμε και πλάθουμε τσουρέκια. Βγαίνουν 2 κανονικού μεγέθους ίσα να χωράνε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς αφού τα αλείψουμε με τον κρόκο.
Παραλλαγές μπορούν να γίνουν αλλά η συγκεκριμένη συνταγή βγαίνει πολύ έυκολα και είναι πολύ νόστιμη και μοιάζει πάρα πολύ με το κανονικό τσουρέκι.
Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr