Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Γαλατόπιτα

Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
8 φύλλα κρούστας
βούτυρο άσπρο

Πως γίνεται:
Παίρνουμε τα φύλλα και τα τσαλακώνουμε έτσι ώστε να χωρέσουν όλα δίπλα δίπλα στο ταψί μας. Από πάνω τα περιχύνουμε με το βούτυρο που το έχουμε ζεστάνει και λιώσει σε ένα μπρίκι. Μετά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις γίνουν ένα σώμα προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα στα φύλλα. Βάζουμε στο ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτάκια περίπου μέχρι να ροδίσει.
Τρώγεται άμεσα!!! Καλή σας όρεξη. 

Μακαρονάδα στο τηγάνι!

Υλικά:
1 πακέτο μακαρονια όχι πολύ χοντρά
5 αυγα
2 φλιτζανια κεφαλοτυρι τριμμενο
6-7 φετες ζαμπον ή ότι άλλο αλλαντικό θέλετε ψιλοκομμενες
2 κ.σουπας λαδι

Πως γίνεται:
Βράζουμε τα μακαρόνια κανονικά όπως τα τρώτε και τα θέλετε. Χτυπαμε τα αυγα σε ένα μπωλ και ριχνουμε το ζαμπον και το τυρι συνεχιζοντας το ανακατεμα. Μετα τα ριχνουμε στην κατσαρολα
με τα μακαρονια. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Μετά, αλοιφουμε ενα αντικολλητικο
τηγανι με λιγο λαδι και απλωνουμε  τα μακαρονια.
Τα παταμε για να παρουν το σχημα του τηγανιου και τα αφηνουμε να παρουν
χρωμα. Ύστερα τα γυριζουμε απο την αλλη μερια και τα αφήνουμε πάλι για λίγο (προσοχή μη καούν και σκληρύνουν πολύ). Τα τραβάμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δυστυχώς είναι από τα φαγητά που πρέπει να φαγωθούν αμέσως! Άμα μείνει δεν τρώγεται ιδιαίτερα.
Καλή σας όρεξη! 

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Πατατοκολόκυθο

Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκύθια
2 – 3 καρότα
500 γρ. τομάτες
αγγούρι
φέτα
αυγά βραστά
λάδι
αλάτι, ρίγανη
μαϊντανό

Πως γίνεται: 
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Βάζουμε στη χύτρα 2 ποτήρια
νερό, τη σχάρα, το καλαθάκι και μέσα τις πατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια
κι από πάνω τα κολοκυθάκια ολόκληρα (έτσι θα γίνουν στον ατμό και είναι πιο
νόστιμα και υγιεινά). Τα βράζουμε μόνο για 5 λεπτάκια για να μη μαλακώσουν και λιώνουν.Τα βγάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε σε κάθε μερίδα τα υπόλοιπα υλικά κατά βούληση.

Κορμός ψυγείου με γάλα κακάο

Υλικά:
2 πακέτα πτι μπερ
1 νεροπότηρο γάλα κακάο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
4 κουτ. σούπας κακάο
1 βιτά

Πως γίνεται:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,το κακάο και την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα ανακατεύοντας να πάει παντού. Τα βάζουμε σε φόρμα, ταψί ή ότι άλλο έχετε, έπειτα στην κατάψυξη για 1 –2 ώρες και είναι πανέτοιμο και πεντανόστιμο! Καλή επιτυχία!

Κουρού μικρά και εύκολα

Υλικα:
Ζύμη:
1 Βιτάμ 250 γρ.
1 πακέτο κόκκινη φαρίν απ
1 Κεσεδάκι γιαούρτι
μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
Γέμιση:
300 Γραμ.φέτα (αν θέλετε βάζετε και άλλο τυρι αρκεί να μην είναι πολύ μαλακό και λιώσει)
1 αυγό
πιπέρι κατά βούληση

Πως γίνεται:
Βάζουμε το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο,το αλάτι και τα ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν. Εχουμε έτοιμη την γέμιση που την φτιάχνουμε βάζοντας σε ενα μπώλ την φέτα τριμμένη με ενα πιρούνι,το αυγό,και λίγο πιπέρι,και τα ανακατεύουμε. Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη και την ανοίγουμε ή με το χέρι μας ή με έναν μικρό πλάστη. Βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού γέμιση και τα κλείνουμε. Τα κόβουμε σαν μισοφέγγαρο, τα βάζουμε σε λαδωμένο ελαφρά ταψί και απο πάνω τα αλοίφουμε με ενα πινέλο με εναν κρόκο αυγού.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κοκκινίσουν από πάνω, θα το καταλάβετε, και είναι έτοιμα! (θέλει περίπου μισή ωρίτσα). Εναλλακτικά, μέσα στη ζύμη μπορούμε να βάλουμε λουκάνικο, σπανάκι με τυρί, πράσο, ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας!
Καλή επιτυχία!