Υλικά:
1 λάχανο μέτριο
2 κιλά κόκκινες πιπεριές μακρόστενες
σέλινο
5 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό αν θέλετε
Πως γίνεται:
Τρίβουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με μπόλικο αλάτι, να γίνει σχετικά αλμυρό το μίγμα μας.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις βράζουμε για πέντε λεπτάκια σε κατσαρόλα που έχει μέσα: 3 ποτήρια λάδι, 2 ξύδι, ένα φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη. Τις βγάζουμε και αφού κρυώσουν τις γεμίζουμε με το μίγμα μας το τριμμένο. Τις βάζουμε σε τάπερ, ρίχνουμε το λάδι-ξύδι-ζάχαρη από την κατσαρόλα και αφήνουμε το τάπερ στο ψυγείο για 4-5 μέρες περίπου (αν αντέξετε, εγώ δεν αντέχω τα τρώω νωρίτερα).
Έχει λίγο κόπο, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!!! Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!
1 λάχανο μέτριο
2 κιλά κόκκινες πιπεριές μακρόστενες
σέλινο
5 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό αν θέλετε
Πως γίνεται:
Τρίβουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με μπόλικο αλάτι, να γίνει σχετικά αλμυρό το μίγμα μας.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις βράζουμε για πέντε λεπτάκια σε κατσαρόλα που έχει μέσα: 3 ποτήρια λάδι, 2 ξύδι, ένα φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη. Τις βγάζουμε και αφού κρυώσουν τις γεμίζουμε με το μίγμα μας το τριμμένο. Τις βάζουμε σε τάπερ, ρίχνουμε το λάδι-ξύδι-ζάχαρη από την κατσαρόλα και αφήνουμε το τάπερ στο ψυγείο για 4-5 μέρες περίπου (αν αντέξετε, εγώ δεν αντέχω τα τρώω νωρίτερα).
Έχει λίγο κόπο, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!!! Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου