Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Φοινίκια

Υλικά:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου μισό πακέτο)
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό ή ψιλό
μισή κούπαι αραβοσιτέλαιο ή καλαμποκέλαιο
μισή κούπαι ζάχαρη
1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Γέμιση
μιάμιση κούπα καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ. γλυκού κανέλλα
4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Σιρόπι
δυόμισι φλιτζάνια νερό
ενάμισι φλιτζάνι μέλι
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλλα

Πως γίνεται:
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιμιγδάλι και το μπέκιν και ξανανακατεύουμε. Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή, να μην κολλάει στα χέρια μας.

 Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια (αφού τα τρίψουμε στο μούλτι), την άχνη και την κανέλλα. Κόβετε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι, το πλάθετε σαν μπαλάκι και το πατάτε στη μέση σαν να ανοίγετε τρυπούλα και την γεμίζετε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείστε το και δώστε του σχήμα τριγωνικό.  Βάλτε τα στο ταψί λίγο αραιά, μην βάλετε ούτε λάδι, ούτε βούτυρο στο ταψί δεν χρειάζεται. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε θα πάρουν χρυσό χρώμα.

Σιρόπι
Βράστε τα υλικά περίπου για 10 λεπτά. Ένα από τα δύο (ή το σιρόπι ή τα φοινίκια αλλά καλύτερα το σιρόπι) πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να σιροπιαστούν.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και είναι έτοιμα!
Έχουν λίγο μπελά αλλά το αποτέλεσμα σας δικαιώνει!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr