Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Πιπεριες τουρσι με λάχανο

Υλικά: 
1 λάχανο μέτριο
2 κιλά κόκκινες πιπεριές μακρόστενες
σέλινο
5 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό αν θέλετε

Πως γίνεται:
Τρίβουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με μπόλικο αλάτι, να γίνει σχετικά αλμυρό το μίγμα μας.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις βράζουμε για πέντε λεπτάκια σε κατσαρόλα που έχει μέσα: 3 ποτήρια λάδι, 2 ξύδι, ένα φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη. Τις βγάζουμε και αφού κρυώσουν τις γεμίζουμε με το μίγμα μας το τριμμένο. Τις βάζουμε σε τάπερ, ρίχνουμε το λάδι-ξύδι-ζάχαρη από την κατσαρόλα και αφήνουμε το τάπερ στο ψυγείο για 4-5 μέρες περίπου (αν αντέξετε, εγώ δεν αντέχω τα τρώω νωρίτερα).
Έχει λίγο κόπο, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!!! Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Φοινίκια

Υλικά:
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου μισό πακέτο)
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό ή ψιλό
μισή κούπαι αραβοσιτέλαιο ή καλαμποκέλαιο
μισή κούπαι ζάχαρη
1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκάλι
2 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Γέμιση
μιάμιση κούπα καρυδόψιχα χονδροαλεσμένη
2 κουτ. γλυκού κανέλλα
4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Σιρόπι
δυόμισι φλιτζάνια νερό
ενάμισι φλιτζάνι μέλι
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλλα

Πως γίνεται:
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και με το χέρι τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιμιγδάλι και το μπέκιν και ξανανακατεύουμε. Αρχίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μια ζύμη σφιχτή, να μην κολλάει στα χέρια μας.

 Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρύδια (αφού τα τρίψουμε στο μούλτι), την άχνη και την κανέλλα. Κόβετε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από ένα καρύδι, το πλάθετε σαν μπαλάκι και το πατάτε στη μέση σαν να ανοίγετε τρυπούλα και την γεμίζετε με λίγο από το μείγμα και μετά κλείστε το και δώστε του σχήμα τριγωνικό.  Βάλτε τα στο ταψί λίγο αραιά, μην βάλετε ούτε λάδι, ούτε βούτυρο στο ταψί δεν χρειάζεται. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος. Θέλουν περίπου 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο, θα τα δείτε θα πάρουν χρυσό χρώμα.

Σιρόπι
Βράστε τα υλικά περίπου για 10 λεπτά. Ένα από τα δύο (ή το σιρόπι ή τα φοινίκια αλλά καλύτερα το σιρόπι) πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να σιροπιαστούν.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και είναι έτοιμα!
Έχουν λίγο μπελά αλλά το αποτέλεσμα σας δικαιώνει!!!!

Κέικ με καρότα

Υλικά:
1,5 κούπα λάδι
1/4 κούπας νερό
2 κούπες ζάχαρη
ένα κουτ. γλυκού κανέλλα
ένα κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
ένα κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
2,5 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
4 αυγά
2 κούπες τριμμένο καρότο
1 κούπα καρύδια κοπανισμένα (αν θέλετε)

Πως γίνεται:
Χτυπάτε πρώτα το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη και τα αυγά με αυτή τη σειρά. Βάζετε τα μυρωδικά και σιγά σιγά προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν. Στο τέλος προσθέτετε τα καρότα και τα καρύδια και χτυπάτε καλά για πέντε λεπτάκια στη μεσαία ταχύτητα. Βουτυρώνετε πολύ καλά, φόρμα για κέικ ή πιρέξ ή ταψάκι και αδειάζετε το μείγμα μέσα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Αν θέλετε να το κάνετε πιο 'γλυκό' μπορείτε να ρίξετε και σιρόπι από πάνω όπως το ρεβανί ή την καρυδόπιτα. Τρώγεται πανεύκολα και μετά μανίας.
Καλή επιτυχία και καλύτερη όρεξη!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μελιτζανοκεφτέδες

Υλικά:
5 μεγάλες μελιτζάνες
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο τριμμένο
1 φλυτζάνι τυρί σκληρό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ελάχιστο λάδι

Πως γίνεται:
Βράζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό, τις καθαρίζουμε και παίρνουμε την ψίχα τους. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε όπως τους κανονικούς κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τρώμε μετά μανίας!!!!

La Redoute
cheapis.gr