Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Αρακάς και φασολάκια λεμονάτα

Υλικά:
1 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο. κρεμμύδι κομμένο φέτες
1/2 φλ. μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κιλό αρακά και 1/2 κιλό φασολάκια (συσκευασίες μην παιδεύεστε)
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. χυμό λεμόνι

Πως γίνεται:
Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το το λάδι και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι για λίγο.Βάζουμε τον αρακά και τα φασολάκια στην κατσαρόλα, νερό, τα καρότα, το μάραθο/άνηθο και το αλατοπίπερο.
Όταν πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
Προσθέστε 1/2 φλ. νερό ακόμα, το χυμό του λεμονιού και το υπόλοιπο λάδι και ανακατέψτε. Αφήστε το φαγητό για άλλα 10', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν έχετε χύτρα τα βάζετε όλα μαζί μέσα και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά από την ώρα που θα σφυρίξει για 15 λεπτά. Αν έχει πολλά ζουμάκια όταν το ανοίξετε αφήστε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τα πιεί όλα και να μείνει με το λάδι του.
Καλή όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου