Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Σοκολατένιο σφουγγάρι!

Υλικά:
Για το Κέικ
80 γρ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
1 βανίλια
110 γρ. κουβερτούρα

Για τη Γέμιση
240 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

Πως γίνεται:
Χωρίζουμε τα κροκάδια από τα ασπράδια βάζοντας τα κροκάδια σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε άλλο. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αρχίζουμε στο μεταξύ να χτυπούμε τα κροκάδια στο μίξερ μαζί με 50 γρ. ζάχαρη άχνη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε πολύ λίγο (μόνο για να ενωθούν τα υλικά).
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα 30 γρ. ζάχαρης μέχρι η μαρέγκα μας να σφίξει. Με μία σπάτουλα προσθέτουμε το μείγμα με τα κροκάδια (λίγο λίγο) ανακατεύοντας με μαλακές κινήσεις (όχι με το μίξερ).
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Παίρνουμε το ταψι μας και το βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε λαδόκολλα την οποία επίσης βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.
Βάζουμε το μείγμα μας να ψηθεί για 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το καλύπτουμε με ελαφρώς υγρή πετσέτα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν αρχίσει να πήζει τότε προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Αφού κρυώσει το κέικ μας, απλώνουμε τη σαντιγί παντού και τυλίγουμε σε ρολό.
Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά από νοστιμιά σκίζει.... Μπορείτε να κάνετε και παραλλαγές υλικών, αν το κάνετε μια φορά μετά θα καταλάβετε τι εννοώ!

Καλή επιτυχία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr