Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Ντολμαδάκια γιαλαντζί (γίνονται ΚΑΙ στο φούρνο)

Υλικά:
250 γραμ. αμπελόφυλλα (αυτά τα πουλάνε σε βαζάκια στα s/m απλώς προσέξτε πόσα γραμ. είναι)
1 κούπα ρύζι για γεμιστά (καρολίνα)
1 ματσάκι άνιθο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια
λάδι
αλάτι - πιπέρι

Πως γίνεται:
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε και το ρύζι, το λάδι, αλάτι-πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα ένα φύλλο του βάζουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε.
Να μην είναι πολύ σφιχτά γιατί θα φουσκώσει το ρύζι και θα σπάσουν κατά το ψήσιμο.
Βάζουμε μια στρώση φύλλα στην κατσαρόλα στον πάτο  (για το ταψί θα δείτε παρακάτω)
Τα στρώνουμε σε κύκλο στην κατσαρόλα ή στη σειρά στο ταψί και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (στην κατσαρόλα) ή αμπελόφυλλα (τα σκεπάζουμε με τα αμπελόφυλλα στο ταψί) ανάλογα που θέλουμε να τα μαγειρέψουμε. Προσθέτουμε μετά νερό (να φτάσει ως το πιάτο στην κατσαρόλα) και λάδι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιουν όλο το νερό και το λάδι. Προαιρετικά βάζουμε και χυμό από 2 λεμόνια. Προσέχουμε πολύ γιατί αρπάζουν εύκολα (και πιστέψτε με δεν έχουν καθόλου ωραία γεύση και μυρωδιά έστω και λίγο να αρπάξουν). Στο ταψί τα ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο από την αρχή και τα ελέγχουμε για να μην τελειώσει το νερό. Θα είναι τελείως έτοιμα όταν θα έχει φουσκώσει το ρύζι, όπως και με τα γεμιστά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου