Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Χοιρινό Φρικασέ αυγολέμονο

Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινο σε μεγάλα κομμάτια
μπόλικα μαρούλια πλατιά
4-5 ματσάκια κρεμμυδάκια
2 κρεμμύδια ξερά
αλάτι
πιπέρι
λάδι
άνηθο
αυγό και λεμόνι για το αυγολέμονο

Πως γίνεται:
Βάζουμε το χοιρινο με το λαδι να τσιγαριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε νερό να το σκεπάζει και το βράζουμε ώσπου να μαλακώσει. Σε χύτρα είναι έτοιμο σε 40 λεπτά. Μόλις γίνει το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα να μαλακώσουν. Μόλις τα λαχανικά 'κατεβούν' ρίχνουμε μέσα και το κρέας και τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά κοιτώντας αν θέλει κιάλλο νερό(στη χύτρα θέλει 15 λεπτά το πολύ για να γίνει, σε σιγανή φωτιά πάλι). Αφού γίνουν όλα μαζί, κάνουμε το αυγολέμονο με το γνωστό τρόπο. Ανακατεύουμε να πήξει λιγάκι και είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου