Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μηλόπιτα του κουμπάρου νηστίσιμη.

Υλικά για τη ζύμη της τάρτας:
1,5 φλυτζάνι αλέυρι
μισό φλυτζάνι και παραπάνω μαργαρίνη (εκτός νηστείας βούτυρο κλπ)
αλάτι
λίγο ή πολύ ζάχαρη ανάλογα τι θέλετε και πως να είναι η τάρτα.
Νερό φυσικά όσο πάρει για να γίνει η ζύμη.

Υλικά για τη γέμιση: 
4 μήλα ότι θέλετε και ανάμικτα και πραγματικά ότι θέλετε
μισό ποτήρι ζάχαρη
κανέλα αν σας αρέσει
καρύδια, αμύγδαλα ότι άλλο θέλετε
λίγο μαργαρίνη ή βιτάμ

Πως γίνεται η ζύμη:
Τρίβουμε το βούτυρο με το χέρι μας και το ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι. Μόλις η ζύμη μας γίνει χοντρά κομματάκια σαν ψίχουλα, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
Ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε στην ταρτιέρα που έχουμε απο πριν βουτυρώσει. Φροντίζουμε ώστε να προεξέχει στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάμε την ζύμη με ένα πηρούνι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά που θα απλώσουμε πάνω στην τάρτα πριν την ψήσουμε.
Αυτή είναι η εύκολη ζύμη τάρτας για αρχή, όσοι ξέρουν να κάνουν την κανονική ας ακολουθήσουν την διαδικασία τη δύσκολη, αν και η νοστιμιά είναι η ίδια.

Πως γίνεται η γέμιση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κομμάτια, βγάζουμε φυσικά τα κουκούτσια, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και ότι άλλο θέλουμε και τα βάζουμε πάνω στη ζύμη. Αν θέλουμε κλείνουμε την τάρτα, αν όχι την αφήνουμε ανοιχτή. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μετά ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη αν η τάρτα μας είναι ανοιχτή. Αν είναι κλειστή απλά την κόβουμε και την τρώμε αμέσως.

Καλή επιτυχία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


La Redoute
cheapis.gr