Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Γεμιστά λαδερά στη γάστρα.

Υλικά:
Ντομάτες και πιπεριές (όσα χωράει η γάστρα σας)
Ρύζι καρολίνα
4-5 κρεμμυδια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Μυρωδικά ότι θέλετε
Λάδι
Αλάτι, Πιπέρι

Πως γίνεται:
Βγάζουμε το μέσα από τις ντομάτες και το βάζουμε σε ένα μπωλ, αν θέλετε το περνάτε και από το multi να γίνει ακόμη πιο νερουλο. Ρίχνουμε μέσα ρύζι ανάλογα με το πόσα γεμιστά θα έχετε, και μετά τρίβουμε τα κρεμμυδια με το κρεμμυδάκι και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα. Προσθέτουμε ότι μυρωδικά θέλουμε, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, σκόρδο, φυσικά το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ότι άλλο σας αρέσει. Αν θέλετε βάζετε και λίγο πρόσθετη σάλτσα αλλά αν οι ντομάτες είναι αρκετές και έχει βγει πολύ υλικό νόμίζω δε θα χρειαστεί. Ανακατέυουμε και αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Μόλις τελειώσει το γέμισμα, κλείνουμε τα καπάκια τους και τα βάζουμε στη γάστρα με τη σειρά όπως κάνουμε και στο ταψί. Ρίχνουμε πολύ λιγο νεράκι και λάδι από πάνω και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου μια ωρίτσα. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου